Pretraga

Evo šta jedna fitnes instruktorka stvarno jede u jednom danu

Evo šta jedna fitnes instruktorka stvarno jede u jednom danu

Tekst: BURO.

Beauty i fitnes industrija prepune su mitova, a jedan od njih je i taj da ćete, ukoliko budete slepo pratili ono što radi osoba čiji izgled vam se sviđa, izgledati upravo kao ta osoba. O štetnostima ovakvih zabluda potrebno je govoriti glasno i zato smo, da nam u tome pomogne, pozvali Elu Grego.

Evo šta jedna fitnes instruktorka stvarno jede u jednom danu (фото 1)

Ela Grego

Lični trener i ekspertkinja za ishranu

@elagregofit

Volim sve da jedem i zaista uživam u hrani. To je ono što mogu da vam kažem za početak.

Iako volim da jedem nutritivno bogatu hranu i nastojim da izbalansiram obroke zato što se tako bolje osećam, ne uskraćujem sebi apsolutno ništa i znam samoj sebi da ugodim.

Za doručak vrtim 2-3 različite opcije. Smoothie od voća, ovsenih pahuljica, proteinskog praška i mleka mi je idealan obrok kad nemam puno vremena ili kad treniram ujutro. Bitno mi je da pre treninga pojedem nešto sa više ugljenih hidrata, kao i da obrok bude lak za varenje.

Kad radim od kuće, odgovara mi da pojedem obrok koji je bogatiji masnoćama, kao na primer kajganu sa sirom, pršutom ili avokado tost.

Evo šta jedna fitnes instruktorka stvarno jede u jednom danu (фото 2)

Danas sam pojela kajganu uz malo sira, hleb i matovilac. Obavezno ubacim voće ili povrće u svaki obrok i to mi je najlakši način da sebi osiguram adekvatan unos mikronutrijenata i vlakana u danu.

Evo šta jedna fitnes instruktorka stvarno jede u jednom danu (фото 3)

Što se ručka tiče, više volim neke lakše varijante, na primer, salatu sa nekim kvalitetnim izvorom proteina ili samo meso uz neko povrće.

Evo šta jedna fitnes instruktorka stvarno jede u jednom danu (фото 4)

Današnji dan sam provela na plaži, pa sam za ručak jela svoje omiljene dagnje i salatu, a popila sam i čašu vina.

Evo šta jedna fitnes instruktorka stvarno jede u jednom danu (фото 5)

Za večeru sam se odlučila za pile u rerni, krompir i salatu. Ukratko, savršeno izbalansiran obrok koji sadrži sve makronutrijente.

Što se tiče ishrane, ne filozofiram i praktična sam. Veliki sam protivnik restrikcija i demonizovanja namirnica, kao i celih grupa namirnica.

U radu sa klijentima, ističem važnost održivog i zdravog načina života. Ukoliko u hrani koju jedete ne uživate, ako mikro-analizirate svaki svoj zalogaj i ako se svoje omiljene hrane stalno odričete, koliko dugo ćete stvarno moći tako da živite?

Perfekcionizam nikad nije dobra ideja.

I na kraju, nadam se da vam je moj primer poslužio za inspiraciju, sa naglaskom na INSPIRACIJU. Poenta ovog teksta nije u tome da vi, koji ovo čitate, iskopirate moj jelovnik.

“What I eat in a day” sadržaji koji preplavljuju Instagram i TikTok, a uglavnom započinju tako da fitnes influenser/ka fleksuje svoje trbušnjake u ogledalu, i to poprati slikama svojih obroka, šalju krivu poruku, a ta poruka glasi: “Ako jedeš isto što i ja, izgledaćeš ćeš kao ja”. Koliko god takav sadržaj izgleda nevino, u najmanju ruku je štetan.

Evo šta jedna fitnes instruktorka stvarno jede u jednom danu (фото 6)

Influenseri koji imaju jako puno slobodnog vremena, i natprosječno su fizički aktivni, nisu neko sa kim bi trebalo da se uspoređujete, a još manje da kopirate njihove obroke.

Upravo manjak edukacije oko pravilne ishrane jeste ono što navodi ljude na to da slepo prate trendove u ishrani i da na kraju od toga nemaju rezultate, niti zdravlje, kakve žele da imaju. Osnove pravilne ishrane, znanje o različitim izvorima makronutrijenata, ideja o kalorijskom unosu i njegovom uticaju na kilažu jeste nešto što će vam pomoći daleko više nego kopiranje nečijeg doručka s Instagrama.

Zato kažem, nauči čoveka da peca i nahranio si ga za ceo život.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor