3 nova dejting trenda koja (zapravo) podržavamo

20.04.2024.
RECOMMENDED

Dejting aplikacije, brza upoznavanja i površne veze – novi pristupi u dejtingu bili su nešto na šta se, čini se, dugo čekalo. Svedoci novih koncepata poput „sporog upoznavanja“, „mikro-flertovanja“ i „kontra-dejtovanja“ izranjaju kao alternativa u potrazi za značajnim povezivanjem i trajnim odnosima. Samo ćemo reći, napokon.

Istražili smo ove koncepte, njihove definicije, svrhu i razloge zbog kojih bismo trebali isprobati svaki od njih. Da li je vreme da usporimo, otvorimo se ka novim iskustvima i promenimo način na koji pristupamo romantici? Ukoliko se upustimo dublje, možda i otkrijemo kako mogu oblikovati naš ljubavni život na bolje.

dejting 3

3 dejting trenda

Slow Dating 

Definicija: Sporo upoznavanje naglašava kvalitet nad kvantitetom. Uključuje posvećivanje vremena da dublje upoznate nekoga pre nego što stupite u vezu i ulaganje vremena u značajne razgovore i deljenje iskustava.

Svrha: Sporo upoznavanje ima za cilj da izgradi čvrstu osnovu za trajniju vezu tako što podstiče pravo razumevanje i kompatibilnost između partnera.

Zašto pokušati: Na ovaj način sprečavate potencijalno razočarenje, ili pak emotivnu iscrpljenost.

Mikro-flertovanje

Definicija: Mikro-flertovanje je suptilan, ne tako očigledan oblik flertovanja. Radi se o testiranju terena i proceni da li je neko dovoljno zainteresovan.

Mikro-flertovanje može izgledati ovako:

  • Primećivanje sitnih detalja koji su se promenili (poput nove frizure ili drugog parfema)
  • Posmatranje suptilnih promena u telesnom jeziku kada je druga osoba prisutna
  • Odbramben ili zaštitnički nastrojen stav prema drugoj osobi

Mikro-flertovanje pomaže u proceni uzajamne privlačnosti bez izvođenja hrabrih poteza. Ovaj suptilan oblik flertovanja je odličan ako želite da se zaštitite od odbijanja. To je kao ostavljanje mrvica interesovanja i posmatranje da li će ih neko pokupiti. Ipak, ovom metodom može doći do nesporazuma, neki odmah pretpostave da postoji podloga za vezu, dok druga osoba samo pokušava da bude ljubazna. Svakako, mikro-flertovanje deluje kao najzabavniji vid dejting trendova.

Kontra-dejting

Definicija: Kontra-dejtovanje podrazumeva proširivanje svojih vidika tako što birate osobu koju obično ne biste odabrali.

Svrha: Aktivno ne tražiti svoj tip. Imati određeni ‘tip ljudi koji vas privlače’ može ograničiti vaš izbor potencijalnih partnera. Kontra-dejtovanje izaziva da menjate te preference.

Zašto pokušati: To daje novi smisao dejtovanju i mogućnost da radite na otvorenosti i spremnosti da se suočite sa važnostima osnovnih vrednosti koje su bitnije od fizičkih atributa ili površnih osobina.

Takođe, ovaj način dejtovanja vas izlaže novim pogledima na život i odnose, kao što su isprobavanje novih aktivnosti, hrane ili hobija. I pogodite šta? Mogli biste shvatiti da ono što želite nije uvek ono što vam je potrebno.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: