Pretraga

Sitnice koje život znače: Evo kako da nekome popravite dan

Sitnice koje život znače: Evo kako da nekome popravite dan

Tekst: BURO.

U čitavoj punoći života, najviše pamtimo one minorne momente, sitnice koje su nas ganule, zrnca radosti i male stvari koje su zapravo velike i traju u našim uspomenama. Svi volimo iskorake iz monotonije svakodnevice i sitna iznenađenja koja mogu da promene tok okolnosti, makar na kratko. Jedan od načina da to učinite za ljude koje volite jeste kroz male, ali značajne gestove, a ovo su naši predlozi.

Buket cveća

Mimoze su svuda! Ali, to mogu biti i lale, ruže, gladiole ili orhideje - nije bitna vrsta cveta, koliko vaša namera i dobra volja. Svratite u neku od najlepših cvećara u Beogradu ili obližnju pijacu, pokupite buket i pošaljite ga na željenu adresu. Iznenađenje zagarantovano!

Sitnice koje život znače: Evo kako da nekome popravite dan (фото 1)

Self-care paket

Self-care možda jeste postala izvikana fraza, ali postoji razlog zašto se o nju iznova saplićemo - briga o sebi je nedvomisleno važna a jedan ovakav paket može biti nežan podsetnik drugima da stanu, oslušnu svoje potrebe i izdvoje vreme samo za sebe. Sve što je potrebno jeste da nabavite korpicu i u nju popakujete proizvode za koje znate da vaša mama/prijateljica/koleginica voli, a ono što svaka žena želi u svom neseseru jeste balzam za čišćenje licamaske za oko očijuserum sa hijaluronskom kiselinom, slobodno nastavite niz.

Poklon kartica

Poklon kartica je koncept koji obožavamo. Nije uvek lako dosetiti se genijalnog poklona, nekada baš i nemamo vremena  ili smo neodlučni, a osim toga, na ovaj način drugoj strani ostavljamo prostora da izabere stvar baš po svojoj meri. Win - win situacija.

Pretplata za newsletter/aplikaciju/(dopišite)

Sigurno imate prijatelja koji svakog meseca obećava sebi da će sledećeg ostaviti sa strane tu minornu svotu da se pretplati na strava newsletter koji je otkrio/la, magazin koji ga/je opčinio, ali ne može da čita dalje od uvoda ili wellness aplikaciju koju sebi dugo obećava, ali se neretko dešava da to ne dolazi na red iz xy razloga. Genijalan način da nekoga obradujete, zar ne?

Knjiga

Knjiga je evergreen poklon i baš svi imamo taj naslov koji tako dugo želimo da čitamo i nikako da ga kupimo. Oslušnite pažljivije ljude oko sebe i odgovor će vam se ukazati sam. Svratite u lokalnu knjižaru, a dobra vest je da je stiglo pregšrt sjajnih novih naslova i na jednostavan način ulepšajte nekome dan. Ako ne možete da proniknete u tuđu želju, ne očajavajte, tu su knjiški influenseri sa relevantnim preporukama, kao i coffee table knjige sa kojima jednostavno nema greške.

Sitnice koje život znače: Evo kako da nekome popravite dan (фото 2)

Paket uspomena

Galerije i memorije su nam prepune, ali koliko često se osvrnemo i zastanemo nad tom gomilom fotografija kojima uporno pokušavamo da zaustavimo trenutak u vremenu? Ovo je sjajan način da uspomene učinite opipljivim, a drage ljude podsetite na divne trenutke koje ste proveli zajedno, dakle izradite fotografije, spakujete ih u album i pošaljete na adresu prijatelja. 

Flaša dobrog vina ili kraft pivo

A onda im pozvonite na vrata, dostavite omiljeno vino ili pivo i uživajte u zajedničkom prelistavanju uspomena. 

Sitnice koje život znače: Evo kako da nekome popravite dan (фото 3)

Vreme

Nema tog poklona koji može da nadomesti kvalitetno provedeno vreme sa porodicom i prijateljima. Svi živimo ubrzanim tempon, nemamo vremena, čekamo da se neko drugi javi ili se sami ne javljamo, ali to ne znači da jedni drugima nismo potrebni, već upravo suprotno. Poklonite dragim ljudima svoje prisustvo, to je najvrednija stvar koju im možete dati.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor