Kako je Valentino promenio pojam džinsa na Haute Couture nedelji

  01.08.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/08/670x830-14.png

  Već je prošlo neko vreme od Haute Couture nedelje, ali nas utisci jednostavno i dalje drže. Kad kažemo utisci, mislimo pre svega na Valentino outfit koji je ponela mlada manekenka Kaia Gerber o kome se nedeljama priča.

  Dok je zalazilo sunce u dvorcu Château de Chantilly nadomak Pariza, ona je prošetala pistom noseći farmerke i belu košulju.

  Čekajte, farmerke?

  Upravo to je i razlog zašto je ceo svet potpuno poludeo za ovim odevnim komadom. Iako izgleda da su u pitanju klasične farmerke, Valentino je možda napravio najskuplji model farmerki ikada. Sada pretpostavljate da to nisu samo obične farmerke, a evo o čemu je reč: bile su napravljene od svilenog gazara koji je potpuno izvezen i prekriven mikro perlicama u 80 različitih nijasni boje indigo, kako bi se stvorio efekat teksasa.

  I eto, voilà! Izgledale su kao farmerke. 

  Pierpaolo Piccioli, modni dizajner i kreativni direktor brenda Valentino, otkrio je da su ove neobične farmerke produkt četvoronedeljnog ručnog rada, uz digitalno 3D skeniranje pravog teksasa i vezenje perlica dijagonalno. Perlice su sečene sa dve strane, kako bi se dobio najbolji efekat- nežan i manje svetlucav odsjaj. Takođe, unutrašnje rubove vezivali su koncem, kako bi stvorili iluziju izgleda pravih džins farmerki. 

  ,,Da, to je lud posao i da, svi smo ga voleli. Možda je istina da pravo zadovoljstvo dolazi izlaskom iz zone komfora… I sigurno je da taj posao nije bio umirujući i tradicionalan. Ali lica tima nakon što je posao bio završen vredela su svog truda“, objavio je Piccioli na svom Instagram profilu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: