Ovih dana svi žele da imaju jednu Bernadette haljinu

  06.08.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/bernadette_cover.jpg

  Upoznajte majku i ćerku koje su pronašle formulu za savršenu haljinu

  Da li možete da se zamislite kako radite sa svojom mamom? Ili da sa njom delite garderobu? Charlotte De Geyter radi obe stvari sa svojom majkom Bernadette. Njih dve su dvojac koji stoji iza antverpenskog brenda Bernadette koji postoji manje od godinu dana ali se već prodaje na sajtovima Net-a-porter i Moda Operandi. To nije uopšte mali podvig ako se ima u vidu koliko je tržište preplavljeno „cvetnim haljinama“ koje su i njihov zaštitni znak.

   

  Ženstvene haljine koje su fokus njihovog dizajna inspirisane su siluetom luksuznih spavaćica i obojene živopisnim printovima koje dizajnira sama Charlotte. Zamislite najfinije tapete od tkanine, malo ih posvetlite i „razredite“ cvetni print i dobićete upravo Bernadette komad. „Oduvek me je nadahnjivala priroda“, kaže mlada dizajnerka koja je, posle mastera na antverpenskoj Kraljevskoj akademiji za lepu umetnost, stažirala u Londonu kod Simone Rocha. Njena majka i partner u poslu (po kojoj je brend i dobio ime) Bernadette De Geyter radila je kao bajer za Ralph Lauren i već ima sopstvenu liniju trikotaže Made by Bernadette. Od kad zna za sebe je veliki kolekcionar vintage garderobe i celog života traga za ručno rađenim spavaćicama i kombinezonima koje nosi sa oversized debelim kaputima i čizmama.

   

   

  Po sopstvenom priznanju, sva svoja vintage blaga drži u jednoj sobi, a Charlotte je došla na ideju da na osnovu njih počnu da prave haljine za dan. Obe vole ideju da ponovo vrate u život bar mali deo elegancije iz prošlosti. „Volimo jednostavnost ovih komada, koliko ih je lako nositi. Samo ih nabacite na sebe i spremni ste za dan ili noć“, kaže Charlotte. Tkanine od kojih ne odstupaju su saten i krep od italijanske svile, a siluete su fluidne, bilo da se radi o midi haljinama sa dugim rukavima, večernjim haljinama sa otvorenim leđima ili kimonu sa izbledelim cvetnim dezenom. Jednom rečju, vizuelno su izuzetno upečatljive ali istovremeno lake za nošenje i stilizovanje. Charlotte i Bernadette preporučuju da uz njih nosite patike i niske štikle bilo kog tipa, a mi stičemo utisak da diplomatski izbegavaju (pre)visoke potpetice koje bi haljinama skinule od effortless šarma. Marella Agnelli bi ih obožavala.

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: