Pet modnih brendova koje bismo voleli da imamo u Srbiji

31.05.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_5_BRENDOVA.jpg

Iako bismo time rizikovali bankrot

Svaku isporuku garderobe iz inostranstva budite spremni da platite, osim novcem, i kilama i kilama živaca. Svi znamo koja je to muka, cene isporuke i carine umeju da premaše i cenu same stvari koje smo kupili, o čekanju da i ne govorimo. Zahvalni smo brendovima koji imaju direktnu online prodaju kod nas ali je taj izbor i dalje jako mali, pogotovo kad se radi o nezavisnim ili skupljim dizajnerima. Da li zbog navike ili ne, ali nas ovde još uvek nije uhvatila manija internet kupovine. I zato ne možemo da ne razmišljamo o tome koje stvari bismo voleli da vidimo ovde ili da ih se bar, na neki lakši način domognemo (putem koji ne uključuje moljakanje prijatelja da nešto prenesu ili naručivanje kod „komšija“). Evo pet brendova o kojima sanjamo najviše.

 

Dôen

Iza brenda stoji malo pleme stylish žena is Los Anđelesa, koje predvode sestre Margaret i Katherine Kleveland. U njihove komade zaljubiće se svi koji padaju na kalifornijski vajb ali i oni koji su odrastali na filmu „Ukradena lepota“ i Liv Tayler i zamišljali kako provode leta na poljima u Toskani. Njihovi komadi su lagani, a printovi i pasteli nežni bez toga da su zašećereni – prava doza nostalgije upakovana u boho haljine koje nam trebaju u životu (i ormaru). Ako u miks dodate i to da sve prave po principima etičke proizvodnje, jasno vam je zašto mislimo da je krajnje vreme da dođu i kod nas.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/tekst_doden.jpg

 

Les Rêveries

Otkriće programa The Vanguard platforme Net-a-Porter koji podržava mlade dizajnere, ovu novu marku u budućnosti čega zagarantovan visok status na street style sceni. Osnovale su ga sestre Ai i Wayne i u svoje cvetne haljine ulile ljubav prema umetnosti, poeziji i muzici. Njihove komade možete stilizovati na bezbroj načina, a za sada su dostupni samo online pa nas malo teši to što nismo jedini kojima nisu na dohvat ruke.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/tekst_rotate_update.jpg

 

Peter Do

Brend za sve nas koji patimo za old Céline. Američki dizajner Peter Do je na neki način sledbenik Phoebe Philo pošto je proveo dve godine radeći pod njenim vođstvom za Céline pre nego što je prešao u Derek Lam, a 2018. godine je osnovao svoj brend. On je maestro drapiranja, arhitekture kroja i, sve u svemu, najbolji je u pravljenju odeće kakvu žene koje se oblače samo za sebe zaista žele. A mi želimo da komade sa njegovim  potpisom vidimo kod nas. Iako su cene prilično visoke.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/tekst_peter.jpg

 

Rotate

Sa svojim haljinama inspirisanim osamdesetim i preciznim siluetama, ovaj brend iz Kopenhagena je skoro preko noći postao omiljen u modnom svetu. Osnovale su ga danske influenserke Jeanette Madsen i Thora Valdimars. Prvu kolekciju su izbacile u jesen 2018. godine ali su već zavladale Instagramom. Jedva čekamo da vidimo šta još kriju u svojim (velikim pufastim) rukavima. I nadamo se da ćemo imati prilike da ih prošetamo i ovde.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/tekst_rotate.jpg

Totême

Osmišljen kao capsule kolekcija koja se svake sezone samo dopunjuje, ovo je brend koji je san svakog minimaliste u duši. Švedsku stilistkinju Elin Kling pratimo godinama, a ovo je esencija njenog stila. Savršena bela košulja, farmerke visokog struka i kaput bez kopčanja, kupaći kostim i marama sa logo printom. Želimo ih sve. Prva prodavnica otvorena je nedavno u Štokholmu nakon što je brend od osnivanja bio dostupan samo online. Elin, da li možeš kod nas da dođeš sledeće?

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/tekst_toteme_update.jpg

 

 

 

Saznaj više:
Povezani članci: