Zašto je personal shopper novi rastući fenomen? Otkrijte šta sve ovaj posao čini prestižnim

  16.07.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_personal-shopper.jpg

  Poslednjih godina profesija ličnog asistenta u kupovini i organizaciji garderobera (što je u opisu radnog mesta jednog personal shopper-a) jeste nešto što stoji iza skoro svakog vizuelnog identiteta koji nam je skrenuo pažnju. Vokacija koja je prirodno evoluirala iz odavno utemeljene biznis pozicije stiliste, postaje full time job u privatnom timu jedne zvezde. Pa tako se za ovo radno mesto traži neophodno obrazovanje iz oblasti mode i dizajna, neformalna edukacija iz oblasti trendova, prepoznavanje stilova, kao i posebne super-moći u produktivnom kršenju modnih pravila, kako bi se klijent izdvojio iz mase sličnih. Naravno, neophodne su konekcije i poznanstva na putu ka iskopavanju modnog blaga, bilo da je to iz neke vintage arhive ili inovativno-nikad viđeno-ultralimitirano svetsko čudo.

  UBACIĆEMO VAS NA LISTU ČEKANJA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1689507419730936-1.png
  Photo: @gabwallerdotcom

  Setimo se antologijske scene iz serijala Seks i grad kada je Samanta stavljena na listu čekanja za kupovinu Birkinke i setimo se frustracije i izazova da se do nje stigne što pre. Predstavljamo vam @gabwallerdotcom. Iza ovog profila stoji tim koji će umesto vas prevrnuti nebo i zemlju da se to ne dogodi, obezbediće baš taj predmet vaše čežnje i poslati na vašu adresu, vaše je samo da za to doplatite pozamašnom provizijom.
  Najuticajnije stajl ikone verne su mušterije ove male, ali jake kompanije. Pored Hilary Duff, Rosie Huntington- Whitley, Lori Harvey, Chiara Ferragni i Sofia Richie koje su podelile fotografije ultimativnih modnih rariteta, kao dug zahvalnosti svom Gab Waller personal shopperu što ih je poštedeo muke liste čekanja i obezbedio ih samo za njih.

  NE RECIKLIRAMO TRENDOVE, NOSIMO SAMO MUZEJSKE EKSPONATE

  S druge strane imamo modne kustose koji će nas rado sprovesti kroz fashion vremeplov i odrediti kultni status za određene komade ophodeći se prema njima kao instorijskom, epohalnom znamenju.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1689507540439386-1.png
  Photo: @pechuga_vintage

  Profil @pechuga_vintage je pravi dragulj među vintage shoppovima, jer je muzej sabranih modnih remek dela. Iza ovog profila stoji simpatični entuzijasta za koga se može reći da je uticao na masovni trend korseta, tako što je svoju opsednust Vivienne Westwood opusom s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih pre 3 godine prezentovao svojom privatnom kolekcijom njenih korseta. Tada je i skočila cena ovakvog vintage komada, kao i pomama za istim. To je samo jedan od niza primera kako jedan fundus modnog zaljubljenika postaje farbika trenda i oblikuje modno tržište. Ovaj profil se može pohvaliti saradnjama sa najeminentnijim licima šoubiza i neretko ovakvi eksponati osvanu kako na crvenom tepihu tako i u spotovima holivudske produkcije. Interesantno je i to da je deo asortimana dostupan samo za iznajmljivanje, dok se drugi komadi prodaju po visokim cenama.

  Saznaj više:
  Povezani članci: