Zašto je arganovo ulje NAJEFEKTNIJI sastojak za negu kose

11.12.2023.
RECOMMENDED

Beauty fanatici znaju da je upotreba arganovog ulja za kosu neophodna ako želite bujnu, hidriranu i sjajnu kosu. Napravljeno od koštice arganovog drveta koje potiče iz Maroka, arganovo ulje obogaćeno je hranljivim sastojcima (mislimo na antioksidante, vitamin E i esencijalne masne kiseline) koji imaju neverovatne benefiti i zadovoljavaju potrebu različitih tipova kose.

Nastavite da čitate da biste saznali sve što treba da znate o ovom herojskom sastojku.

Postoji mnoštvo razloga zbog čega su neki od naših omiljenih proizvoda za kosu napravljeni sa arganovim uljem.

Zahvaljujući vitaminu D i E, arganovo ulje hidrira i pomaže smanjenju upale ukoliko imate suvu kožu temena ili perut. Takođe, pomaže da stvori barijeru oko dlake bez da je isušuje, što znači da pomaže i kao zaštita od toplote (za sve nas koji se redovno feniramo ili koristimo peglu za kosu). Pored toga, odlično je u sprečavanju ispucalih krajeva i neposlušnih dlaka.

Jedan od najvećih benefita arganovog ulja je i rast kose, podstaknuto hranljivim sastojcima i zaštitom dlake od pucanja.

Arganovo ulje može da se koristi za svaki tip kose, ali način na koji ga koristite će zavisiti od teksture kose.

Osobe sa gušćom kosom ga mogu koristiti svakodnevno, dok se za one sa tanjom preporučuje jednom do dva puta nedeljno. Ukoliko imate tanku dlaku, upotrebite malu količinu ulja kako biste izbegli da vam kosa postane masna.

Može se koristiti samostalno kao ulje ili u proizvodima poput maske, šampona ili seruma za kosu. Međutim, najbolji proizvod sa arganovim uljem zavisi od rezultata koji želite da postignete.

Maska za kosu sa arganovim uljem je dobra opcija ukoliko imate probleme sa suvim temenom ili perutom. Ostavite masku da odstoji 15 do 30 minuta, ovo je sjajan način da hidrirate folikule kose.

Ako želite zaštitu od toplote ili efekat sjajne kose preporučuje se upotreba sirovog arganovog ulja ili seruma koji se nanosi direktno na kosu. Nekoliko kai arganovog ulja zagrejite u dlanovima, nanesite na vlažnu kosu i polako umasirajte. Zatim još nekoliko kapi dodajte na pramenove kose kako biste hidrirali suve krajeve.

Proizvode možete koristiti na vlažnoj ili suvoj kosi, a nanošenje na mokru kosu pomaže da hranljivi sastojci dublje prodiru u dlaku.

Arganovo ulje kosa 1 1
The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil
Arganovo ulje kosa 2
Moroccanoil Treatment
Saznaj više:
Povezani članci: