Da li je društvo SPREMNO da prihvati neobrijan pazuh kao prirodan BEAUTY izbor

10.11.2023.
RECOMMENDED

Jedna od četiri žena ispod 25 godina prestala je da se brije ispod pazuha. S obzirom da je broj žena koja više ne beži od dlake ispod pazuha porastao, mnogi su počeli da prihvataju ovaj izgled koji nije u skladu sa odavnom postavljenim standardima o savršeno glatkoj koži.

Postoji mnoštvo razloga zašto bi se neko opredelio za to da pazuh ostavi neobrijanim. Puštanje dlaka ispod pazuha je zapravo mnogo više low-maintenance od redovnog brijanja ili epilacije. Na taj način se izbegavaju i opekotine, posekotine i mogućnost uraslih dlaka. Po dermatolozima, prisustvo dlaka u tom području smanjuje dodira kože na kožu, pa je i rizik od iritacije značajno manji.

Barbara Streisand
Barbara Streisand

Pre nego što se pokrene argument da je odluka da se ne brijete nehigijenska, dermatolizi su odavno potvrdili da je to samo mit. Naime, potpuna je zabluda da prisustvo dlačica povećava znojenje ili miris. I dalje ćete imati uobičajene nivoe znoja i mirisa, pa u skaldu sa time možete nanositi dezodorans ili antiperspirant onako kako bi vam inače odgovaralo u svakodnevnoj rutini.

Britney Spears
Britney Spears
Julia Roberts
Julia Roberts

Miley Cyrus
Miley Cyrus

Od glumica iz starog Holivuda do najvećih pop zvezda, žene sa neobrijanim pazuhom su kroz istoriju skretale pažnju na sebe zbog nekonvencionalnog grooming izbora. Da li ćete se opredeliti da probate ili ne je na vama, ali vreme je da prihvatimo da je neobrijani pazuh standardna opcija u beauty svetu.

Sophia Loren
Sophia Loren

Saznaj više:
Povezani članci: