Pretraga

Casa Epico je restoran u Crnoj Gori u kome ćete uživati u gastronomskim bravurama

Casa Epico je restoran u Crnoj Gori u kome ćete uživati u gastronomskim bravurama

Tekst: BURO.

Prošle godine mogli ste da pročitate najavu za novi jelovnik Casa Epico restorana koji posuluje kao deo naše omiljene hotelske grupe u Crnoj Gori – Casa del Mare. Tada smo među prvima imali priliku da isprobamo specijalitete za koje je bio zadužen italijanski kuvar Eros Picco ovenčan Michelin zvezdicom. Radilo se o bržljivo osmišljenom sledu jela, za koje je specifično što je Eros istraživao neposrednu okolinu hotela i pronašao je male lokalne proizvođače čije je mahom organske proizvode ukomponovao u simfoniju neočekivanih ukusa.

Casa Epico je restoran u Crnoj Gori u kome ćete uživati u gastronomskim bravurama (фото 1)
Casa Epico je restoran u Crnoj Gori u kome ćete uživati u gastronomskim bravurama (фото 2)

Sada, ta saradnja se nastavlja u punom obimu i sjaju. Nakon tih najavnih večeri, dom mediteranskih ukusa Casa Epico i ove godine dočekuje goste. Od 2. jula do sredine septembra u posebnom ambijentu krovne terase Casa del Mare Mediterraneo hotela sa koje se pruža pogled na Bokokotorski zaliv, svi će moći da uživaju u jedinstvenim jelima. “Casa Epico je kombinacija tipičnih lokalnih ukusa i svježih domaćih namirnica sa ukusima Mediterana uz najmodernije i najbolje tehnike obrade i pripreme. Ona je takođe spoj najboljeg od naša dva brenda,” kazala je Milena Milić, direktor prodaje i marketinga hotelske grupacije Casa del Mare. “Važno je da napomenemo da se u pripremi jela koriste samo lokalni sastojci, samo ono što smo mogli da uberemo, ulovimo, nađemo, samo ono što nam je priroda u ovom trenutku dala. Mislimo da je ovo važan i ispravan pristup, naročito imajući u vidu situaciju u kojoj se svijet sada nalazi,” dodala je Milić.

Casa Epico je restoran u Crnoj Gori u kome ćete uživati u gastronomskim bravurama (фото 3)
Casa Epico je restoran u Crnoj Gori u kome ćete uživati u gastronomskim bravurama (фото 4)

U svrhu potrage za najboljim namirnicama, ali i tradicionalnim receptima, tim Casa Epico je posetio veliki broj seoskih gazdinstava - od Luštice, preko Cetinja, Podgorice, Kamenara, do same granice sa Hrvatskom. “Ove godine, Casa Epico će biti koncipiran tako da ima ponudu za ručak i večeru. Neka od jela, koja će se naći na meniju uključuju domaće crne taljoline u umaku od divljeg ježa, divlju tunu iz dry-age komora, te pečene kotlete mlade jagnjetine sa domaćim smokvama. Nezaobilazni su i dezerti gde će dominirati domaći tartovi i letnji kolači, pravljeni po tradicionalnim recepturama sa modernim pomakom,” kazali su iz Casa del Mare.

Casa Epico je restoran u Crnoj Gori u kome ćete uživati u gastronomskim bravurama (фото 5)
Casa Epico je restoran u Crnoj Gori u kome ćete uživati u gastronomskim bravurama (фото 6)

Eros Piccco već dobro poznaje Crnu Goru, a ono što ga je privuklo i inspirisalo pri kreiranju jela jeste veliki diverzitet na tako malom prostoru, odnosno susret različitih klima koje omogućavaju uzgajanje najkvalitetnijih sastojaka u prirodnom okruženju. Naša preporuka je da rezervišete večeru i da se prepustite maštovitim Erosovim sledovima koji su domišljato upotpunjeni sa crnogorskim vinima. Radi se o autentičnom iskustvu za nepca, ali i sva ostala čula će uživati zbog ambijenta koji je opuštajuć, elegantan i dovoljno zaklonjen od stvarnog života. Kao stvoreno za uživanje. Vidimo se na obali!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor