Ako i dalje patite za Old Céline ovo su brendovi za koje treba da znate

  18.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/celine_cover.jpg

  Da li je i u vašem srcu ostala praznina u obliku komada koje je dizajnirala Phoebe Philo? Ako ste od onih koji redovno skroluju po Instagram profilu Old Céline, ovo je tekst za vas. Svojim odlaskom Philo je na neki način napravila mesta za dizajnere sa sličnom misijom – da stvaraju odeću koja govori mnogo (najviše?) ali koja nikada ne viče. Donosimo vam šest novih i relativno nepoznatih brendova čiji dizajn nije kopija ali nastavlja u duhu uzbudljive jednostavnosti na koju nas je Philo naučila (i navukla). Get your fix now.

  Le 17 Septembre

   

  Le 17 Septembre je nezavisan korejski brend čija je mala selekcija modela od nedavno dostupna na platformi Net-a-Porter. Osnivač i dizajnerka, bivša blogerka Eunhye Shin, je pravi majstor jednostavnih minimalističkih silueta u neutralnim tonovima i teksturama – od rebraste trikotaže, zgužvanih haljina i modela koji su isavijani kao origami – a svi komadi su proizvedeni u malim serijama i na etičan način.

  Peter Do

   

  Još jedan pulen Phoebe Philo koji je radio sa njom na ready-to-wear kolekcijama za Céline nakon što je osvojio LVMH nagradu 2014. godine. Već neko vreme je na našem radaru. Dovoljno je da bacite jedan pogled na njegove kolekcije pa da vam se sve kockice slože. To su izuzetno nosivi funkcionalni minimalistički komadi koji su sve samo ne jednostavni, a svoje ime je izgradio samostalno isključivo na Instagramu. Respect.

  Ami

   

  Ne dešava se baš često da se zaljubimo u skoro svaki look koji dizajneri stave na pistu ali sa brendom Ami, desilo se upravo to. I to iako dizajner Alexandre Mattiussi zajedno prikazuje i mušku i žensku kolekciju. Ruku na srce, sve bismo mogli da zamislimo u svojoj garderobi, a neki posebno nose Céline duh za kojim patimo – obratite pažnju na utility komade, asimetrične haljine i kožu.

  Sonia Carrasco

   

  Nismo se začudili kada smo saznali da je Sonia Carrasco radila kao dizajner za Céline pre nego što je pokrenula sopstveni brend. Na neki način, ona kao da objedinjuje eko filozofiju Stelle McCartney i dizejnerski duh Phoebe Philo, pa je provela mesece istražujući uticaj koji modna industrija ima na planetu. Zato njen brend radi sa isključivo prirodnim materijalima, a svaki komad je proizveden u malim fabrikama u blizini Barselone.

  Deveaux New York

   

  Tommy Ton zna ponešto o modi i u svom post-street style dobu pokazao se kao dizajner sa veoma jasnom vizijom, a ona glasi: jedan za sve. Zajedno sa dizajnerkom Andreaom Tsao pravi kolekcije u kojim su skoro svi modeli namenjeni i ženama i muškarcima. Krojevi su minimalni, a fit opušten. Ovo su komadi napravljeni da se u njima živi, na visokom stupnju estetske osvešćenosti, razume se.

  By Any Other Name

   

  Iza ovog brenda stoji obožavana Rosie Assoulin, master radosnog svečanog odevanja. Svaki njen komad zrači srećom. Ovom novom markom napravila je smeo iskorak u novu arenu – odeću za svaki dan, a mi smo već očarani svim komadima. Rossie je još jednom pokazala koliko duboko idu njeno razumevanje mode i onoga što želimo kao i da savršeno ume da redefiniše osnovne elemente ženske garderobe.

  Saznaj više:
  Povezani članci: