Rihanna otkriva kako za nju izgleda raditi od kuće, šta ovih dana nosi ali i šta da očekujemo od revije Savage x Fenty

  01.10.2020.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/fenti_clanak_new.jpg

  Pre izvesnog vremena sam se zapitala da li se iko seća vremena kada je Rihanna bila “samo običan” izvođač iliti pevačica. Teško. Iako i dalje nosi tu titulu, novu muziku sa njenim potpisom nismo čuli jako jako dugo ali zato se bacila na transformisanje prvo kozmetičke, a onda i modne industrije. I zato ne treba da čudi da se svi pomalo pitamo šta radi RiRi? Nije da smo sumnjali ali u svom novom intrevjuu za magazin Vogue, Rihanna nam je potvrdila da joj ni karantin ni pandemija ne mogu ništa i da je – odlično.

  Ovo ne znači da se nije suočila sa svojim izazovima u ovom vremenu koje nam iste samo ređa i postrojava. Za Rihannu, taj najveći izazov bio je upravo kako se opustiti. “Najviše cenim to što sam sad u stanju da smirim svoj duh.” izjavljuje preko Zooma dok počinje priču o prezentaciji nove Savage x Fenty kolekcije.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1601567023159879.jpg

  Prošla revija – ako uopšte možemo tako da je nazovemo – pomerila je granice na nekoliko nivoa, a izgleda da ni ovaj put neće biti drugačije. Iako je prošli put održana u Njujorku za vreme Nedelje mode, Rihanna je ovaj put odabrala datum 2. oktobar koji se poklapa sa Nedeljom mode u Parizu. Prenos uživo odvijaće se preko platforme Amazon Prime kao i prošli put, a snimanje će se odvijati u Los Anđelesu.

  Pomeranje granica nije nikada lako, a u vreme pandemije nosi dodatne izazove. “Ovo je definitivno bio nesvakidašnji proces.” izjavljuje Rihanna. “Nalazimo se na potpuno nepoznatoj teritoriji i svi jednostavno pokušavamo da shvatimo šta treba da se radi pošto je svet izvrnut naglavačke.” Prezentacija Savage x Fenty zadržaće element događaja koji se odvija u realnom vremenu i Rihanna je želela da se sama direktno pozabavi svim elementima ali to je ovaj put bilo neizvodljivo pa je svojim projektima morala da upravlja od kuće. “To je nešto što teško pada control freaku kakav sam ja. Probe, sastanci sa kreativnim timom, plesači i modeli, sve smo morali da obavimo virtuelno,” objašnjava ona. “Ima puno delova scenografije koji se pomeraju, a mi smo želeli da na prvom mestu budemo sigurni da su svi zdravi i bezbedni. Nije baš jednostavno sa globalnom pandemijom ali smo prilično izdržljivi, a i volimo izazove.”

  Sama Rihanna kaže da praktično sve vreme pandemije nosi upravo Savage x Fenty: “Bade-mantili i kućne haljine su praktično moja nova unifroma. Deblji, tanji… Zašto nositi bilo šta drugo? Kod kuće si, nisi našminkan, puštena kosa. Kuliram i obavljam šta treba. Naravno, obučem se povremeno za Zoom sastanke.”

  Bade-mantili su možda komadi u kojim trenutno živi ali Savage x Fenty je poznat i po svojim seksi komadima. Nekada je pravilo bilo da se ovakav veš reklamira na određeni način (Victoria’s Secret anyone?) ali Rihanna ima viziju koju prati, a koja se zasniva na premisi da svi treba da se osećaju privlačno i poželjno. “Želimo da uključimo žene koje se do sada nisu osećale kao da su seksi kada se porede sa društvenim standardima. Želimo da se osećaju sigurno i posebno, da im poručimo da ih razumemo i da smo jedno sa njima.” U tu svrhu, na listi modela nalaze se Lizzo i Demi Moore kao i drugi body-positive manekeni. Rihanna nam je uvek u praksi pokazivala koliko je baš briga za veličine ili boju kože.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1601567023123304.jpg

  Za sve obožavaoce brenda, ova prezentacija će sigurno biti prava poslastica. Očekujte muziku, ples, smeo dizajn i seksipil ali i pojavljivanje sledećih ljudi: Travis Scott, Rosalía, Bad Bunny, Ella Mai, Miguel, Mustard and Roddy Ricch, Lizzo, Bella Hadid, Big Sean, Cara Delevingne, Christian Combs, Demi Moore, Irina Shayk, Laura Harrier, Normani, Paloma Elsesser, Paris Hilton, Rico Nasty, Willow Smith. Malolije.

  Saznaj više:
  Povezani članci: