Koje reči smo najčešće koristili tokom 2021?

    01.12.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/12/reci_cover.jpg

    Collins rečnik je objavio reči 2021. godine sumirajući opšte raspoloženje i kolektivne preokupacije. Zapravo, Collins to čini svake godine. Prethodne, to su bile: lockdown i BLM, odnosno Black Lives Matter, dok je 2014. pobedu je odneo smajli koji plače od smeha i cela ta opsesija oko ovog emodžija i dalje ostaje svojevrsna misterija. No, šta je sa ovom godinom?

    Sumirana je u sledeće reči: NFT, cheugy, vakcinisani i metaverse. Do sada nam je već postalo jasno da je NFT nova opsesija poznatih, mada više ne samo i isključivo njih i da se čak pomešala sa kosmosom i porno industrijom?! Ako niste sigurni šta je uopšte cheugy i u kojoj meri pripadate ovoj grupi, trk na kviz provere. O vakcinama je sve već mnogo puta rečeno i ponovljeno, a metaverse iako se najavljuje kao budućnost interneta, za mnoge i dalje deluje kao najluđa epizoda “Black Mirrora”. Da se razumemo, i mi smo deo ove ekipe.

    U međuvremenu je i, sasvim očekivano, „eko anksioznost“ dospela na listu, odražavajući sve veću zabrinutost društva oko klimatskih promena kao i sve učestaliju zapitanost mladih oko potomstva.

    Pogledajte kompletnu listu Collins rečnika.

    Saznaj više:
    Povezani članci: