Miu Miu otkriva ženski BORILAČKI KLUB u osnažujućem kratkom filmu

21.03.2024.
RECOMMENDED

Ako niste gledali mini seriju Women’s Tales iza koja stoje modna kuća Miu Miu, sad je trenutak da počnete.

Premda ovaj projekat nije dobio medijsku pažnju kakvu zaslužuje zaista je jedna od najbolje osmišljenih stvari koja se trenutno događa na modnoj sceni. U pitanju je serija kratkometražnih filmova koji potpisuju izuzetne filmske autorke različitih pozadina sa željom da istraže odnos žena prema Miu Miu brendu.

Miu Miu filmovi

Najnoviji u nizu potpisuje malezijska režiserka Tan Chui Mui i prikazuje priču Gite koja uporno trenira, ali nismo sigurni za šta.

Kako napreduje film pod imenom I Am The Beauty Of Your Beauty, I Am The Fear Of Your Fear, shvatamo da je protagonistkinja napustila svoju rodnu Kinu i otišla u Maleziju, gde se pridružila kolektivu borkinja koje joj obećavaju da će joj pomoći da ponovo izgradi fizičku snagu posle gubitka porodice. Gita uporedo sklapa prijateljstvo sa indijskim prodavcem cveća koji je uči o drevnom mitu o Kali, boginji vremena, uništenja, smrti i promene. Film kulminira Gitinom katarzičnom transformacijom, kada zaista postaje deo ovog ženskog borilačkog kluba.

Po rečima režiserke, I Am The Beauty pripoveda o „devojci iz Kine koja dolazi u Maleziju da bi pronašla sebe, ali ta potraga može da se odvija samo unutar nje“. Tokom celog filma istražuje višeslojno značenje reči „samoodbrana“, šta znači za žene, kako fizički, tako i duhovno.

Ovo je čak dvadeset sedmi Miu Miu film u okviru osnažujućeg projekta. Iza prvog, koji se zove The Powder Room, stoji američka režiserka i scenaristkinja Zoe Cassavetes.

Saznaj više:
Povezani članci: