BURO. DNEVNIK LONDON FASHION WEEK

Septembar je mesec mode, a naš kalendar kaže da je, nakon dana predaha od Njujorške, vreme za Londonsku nedelju mode
14.09.2023.
RECOMMENDED

London će od 15. do 19. septembra ugostiti najveća svetska imena iz sveta modnog dizajna. Luksuzne modne kuće poput Burberry, JW Anderson, Richard Quinn, Roksanda  i Simone Roche, samo su neka od njih, a predstaviće svoje kolekcije za predstojeće proleće i leto.

Održaće se ukupno 70 revija, glavni program se održava u Somerset House-u, dok su najrazličitije lokacije širom grada predviđene da budu piste za sporedni deo programa.

LFW je planiran kao celodnevna manifestacija od 9:00 do 21:30 sati, a dobar deo programa će biti online dostupan za gledanje.

Kao i svake godine na ovim događajima se očekuje veliki broj zvanica iz sveta mode, televizije, muzičke I filmske industrije, pa su kao i uvek u prvom redu redovni gosti: Edward Enninful, Kate Moss, Alexa Chung, Sienna Miller, Cara Delevingne i Naomi Campbell.

Modna kuća Burberry je kineskog glumca Chen Kun-a predstavila kao svog globalnog brand ambasadora, pa očekujemo da će i on biti deo te VIP ekipe.

Kroz rubriku BURO. DNEVNIK pratimo sva najiteresantnija desavanja sa LFW i prenosimo vam najsvežije informacije sa samih revija.

PETAK 15.09.

HUISHAN ZHANG
STEFAN COOKE
Mark Fast
FASHION EAST
Natasha Zinko
Ahluwalia
Chopova Lowena
DAN 1.

SUBOTA 16.09.

Eudon Choi
JW Anderson
ROKSANDA
Molly Goddard
16Arlington
Sinéad O’Dwyer
DAVID KOMA
Richard Quinn
Matty Bovan
KWK by KAY KWOK
DAN 2.

NEDELJA 17.09.

J E CAI
SUSAN FANG
TOVE
Holzweiler
Sinead Gorey
Simone Rocha
ERDEM
KNWLS
Pam Hogg
DAN 3.

PONEDELJAK 18.09.

Emilia Wickstead
SUPRIYA LELE
Ashish
SRVC
Burberry
MARRKNULL
AARON ESH
University of Westminster MA MENSWEAR
DAN 4.

UTORAK 19.09.

Ukraine Fashion Week presents: KSENIASCHNAIDER, ELENAREVA,
NADYA DZYAK
8ON8
APUJAN
University for the Creative Arts (Epsom)
ALLSAINTS
DAN 5.

VOGUE WORLD

Veče uoči zvaničnog otvaranja Londonske nedelje mode, urednici Anna Wintour i Edward Enninful su bili domaćini Vogue World svečanosti, u Theatre Royal Drury Lane.

Ovaj pre svega modni dođađaj je istovremeno oda bogatoj britanskoj kulturi i podrazumeva impresivan spisak gostiju, uključujući najpoznatije modele – među njima su Kate Moss, Cara Delevingne, Adwoa Aboah, Ashley Graham i Paloma Elsesser – i mnoštvo zvezda iz sveta pozorišta, muzike i filma. Sophie Okonedo, Stormzy, Sienna Miller, Damien Lewis, James McAvoy i FKA.

Photo: David M. Benett/Getty Images

Saznaj više:
Povezani članci: